=:Aiman Zafri & Arissa Zafreen:=

By: Ibu AZs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 7-Oct-2008 02:39 Email | Share | | Bookmark
AidilFitri 2008

 
 
 
raya kami sederhana jer..yg paling best sbb dpt kumpul
adik beradik ibu seme..dah lamer tak beraya sesame..kalo jumpe pun
bkn time raya..oklah kan..even 3 malam je di mlk..terase meriahnyer..
RAYA! tak bnyk umah pun g beraya..keluarga t'dekat...
tuh pun tak abis..sebab 1st raya jer di mlk..2nd raya kami bz melayan tetamu beraya..
mlm kami gerak balik kg opah lak..ibu upload sket dulu gamba 2AZ with kazen2 ari tuh..
yg len masih blom dpt lagik dr maklang...


cucu-cucu nenek..4 hero seorang puteri...mcm2 aksi..


nih ms odw nak balik kg nenek..taknak duk sndirik..kiut jer ngan baju kurung..
surprise tahun nih 2AZ sampai ke ptg ngan bj melayu..bj kurung...kalo tak
harus tgh ari dah tukar costume..hehehhe


tis time lak, nak kuar beraya ms kat kg opah..elok jer adik posing2..


us & abang aiman yg tgh moody...


yg nih lak..gamba besar tuh tgh mamam roti..sedap ler tuh..
dah pandai dah sebut 'nak'' kalo nmpk mknn..
yg tak tahan tuh siap tadah tgn...hehehhe
g beraya lak...baru duk kat meja umah org..terus jerit..
''air''3x...malu jer lah ibu adik...
pakat gelak..seme orang..kenelah tuan umah p'hidang cepat kan..tp
bknnyer adik leh minum...hehehhehe


nih baru bgn tido, terus ibu bwk kuar duk kat buaian..


Thursday, 25-Sep-2008 01:49 Email | Share | | Bookmark
manja2 ibu

 


ptg smlm balik dr taska odw ke umah, ibu sempat snappo gamba2 adik yg t'baru lah kirenyer..geram tgk pipi ngan mulut tuh mmg riuh..dah mcm nak ckp sgt...vocab dah kuar
word ''takpe'', ''ada'', ''takde'' dan bnyk lagik vocab seperti last entry..

alhamdulillah dah 3 hari di TASKA baru, ape yg ibu nampak jagaan yg bersih, teratur, disiplin..dan pengasuh/teacher mmg amik berat kat anak2 ibu especially adik lah..conversation kat TASKA ni in english..cuma ikut time scedule kalo b'ckp bhs melayu..

adik makin kuat nyusu, mamam..lega tgk...Abang lak..dah pandai nak b'kwn..follow kwn2 buat colouring..nyanyi..belajar..cume aiman skang blom ader buku sndiirk sbb next yr baru register for playskool..tunggu 4 tahun..hope anak2 ibu serasi ditempat baru ni..belajar..dan dijaga dgn baik..amin!!!


Wednesday, 24-Sep-2008 01:03 Email | Share | | Bookmark
tentang p'siapan raya kami + kad raya

b'buka di Alisara Cuisine
 
belom ssgt pun prepare..rasenyer mmg last minit lah nih..persiapan yg ala-kadar jer rasenyer..yg penting 2AZ sihat..dan epikan..nak2 abang pun dah tahu ape tuh raya..?dah pandai makan biskut raya, kek..so preparation yg tak seberapa..ibu mulakan dgn buat kuih2 dlm 4 jenis buat buah tgn mak2 dikg..sedikit bekalan tuk di umah..ms nih pun kebetulan nenek ader diumah..jaga 2AZ..then malm lak..mkngah+mklang dtg tolong sket..kalo tak jenuh lah ibu m'buatnyer kan..pestime m'buat hingga abis..kalo tak dulu2 tolong nenek tak pernah abiskan..sbb dah tak larat..hehehhe



weken nih ibu plan nak soping sket + kemas umah ape yg patut...then isnin malam kami akan b'gerak balik kg mlk..till 2nd raya ptg..then ptg tuh kami balik kg opah di slim..

oklah, dikesempatan ini, ibu mintak maaf kepada seme kwn2 dan pengunjung setia fp kami..sekiranyer ader t'kasar bahasa..t'silap kata2 spjg kite b'kwn di FP.

Salam Aidilfitri buat kwn2 seme..selamat balik kampung..drive safely k..

terima lah kad raya dr kami..yg tak bapa kreatif..hasil tgn ibu yg keras..


*********************************************************************************************************************

TQ bro Jeff


TQ fateen


TQ Nana


TQ zai


TQ farah


TQ liyana


TQ amy


TQ Reen


TQ ciklinn


TQ iza


TQ lynn


TQ zura


award dr adik shafiq..TQ



Wednesday, 24-Sep-2008 00:03 Email | Share | | Bookmark
sept 2AZ

bulan nih ibu abah betul2 facing problem with TASKA...semuanyer b'mula biler kami decide tuk meneruskan taska yg baru sebulan ke bulan ke2 even tahu penjagaan asuhan yg mmg kurang3x puas hati..ibu ingat keputusan kami nak carik TASKA baru hanya selepas raya seems belum ade kesempatan mencari TASKA baru..

tapi ape yg ibu harapkan..selepas teguran, report dan communication book yg dah dibuat utk baiki kesilapan pengasuh seme..ibu ingat lega lah utk tinggalkan anak2..tp jumaat 4/9, ibu balik amik adik..smcm rase sbb bdn adik sekali lagik merah2 + bengkak2..dan bayangkan adik dah pandai m'ggaru..kesian sgt tgk jari comel tuh menggaru sane sini..rupanyer sah adik kene gigit semut lagik...
ibu diamkan ajer..dlm otak mcm2 nak ckp..sbb tgh rase geram..type sms..tp hanya t'simpan dlm draft..punye lah kite nak jaga hati org..even kite bayar, tak puas hati tapi hati org/pengasuh nak jaga..kene filter ayat2 seme..ibu sabar lagik..sapu krim cam biase...

balik kg opah..opah pun ckp sian budak camni..ibu diam jer..then pagik ahad tuh ibu tgk kuar cp..yg ibu tak sangka leh kene cepat...hati ibu t'detik ms ari kamis nampak seorg budak perempuan bdn penuh merah2..tp t'lupe nak tanyer..cuma ckp ngan abah jer..tak tahu lah jangkit sane ker camne..so far mmg tak bwk adik kuar pun..sbb ibu masak b'buka dirumah..

ms nih seminggu diumah opah..ibu abah b'ulang ke tempat keje dr kg..asalkan arissa cepat baik..kami monitor cp, krim seme..tgk2 yg kuar tak banyak dlm 4 biji jer tapi merata tempat..so weken tuh nampak dah baik..kami bwk balik umah cam biase..then isnin 15/9 nak antar cam biasa...
mase nih b'laku lah satu p'tengkaran yg ibu ase tak patut pun depan buat mcm nih..pengasuh tak terima adik..sbb riso adik bwk jangkitan..tp ibu tunjuk dah baik..dah takde kesan..depa siap mintak maaf taknk amik arissa..depa kata ''kudis'' WHAT tak pernah kulit anak ibu b'kudis..b'kesan pun sbb TASKA depa lahh kene semut ari tu..cuba bayangkan..b'tapa hati ibu sakit..hati abah sakit..dah lah pagi2 buta..then after bincang ngan abah..abah kate amik brg2..2AZ..kami pun terus gerak..lamer duk dlm kete..ibu decide tuk EL no choice..terus pagik tuh kami carik TASKA baru..mcm2 jenis TASKA..3-4 rumah kami servey..semenyer tak b'minat pun..cuma ader satu nih ibu abah kiv tuk piki..
ptg ibu call nenek..mintak rescue..ptg abah balik kg amik nenek..then seminggu lagik nenek jaga..

15/9, ibu call pengetua TASKA lamer tuh, buat report dan bgtau sbb nak benti..tp die siap cakap ngan ibu lagik..''kalo kulit anak ko sensitif baiklah ko amik maid jer..dr ko bazir duit antar taska..ko tak puas hati" teruknyer rase..pada ibu itu hak ibu tuk piki yg mana TERBAIK buat anak2 ibu..betul takk?die siap ckp die ader cert asuhan kanak2 JKM..then ibu dah tahan ibu pun cakap lah..kak, kalo ader pun tp tak praktis macam mane?? t'diam die..

pengalaman ibu di TASKA nih..rasenyer mmg teruk, bkn saje mende basic..persekitaran dan penjagaan yg amik dpt sajer..juz for money jer kot..

22/9, ibu abah sekali lagik buat keputusan tuk TASKA baru..yg penjagaannyer b'campur,..skali ngan skool..nampaknyer ari nih hari ke-3 alhamdulillah..sbb sini jaga tuk taska tak ramai..budak2 tadika jer tu pun halfday..

Quote:
''ibu abah b'harap ssgt penjagaan asuhan disini dalam keadaan yg baik..2AZ serasi ngan teacher..sambil boleh belajar..AMIN"


even hati ibu, sentiasa b'cakap..b'tanye sama ada keputusan nih tepat atau tidak..tp ibu t'paksa lah sayang2 ibu..ibu takde pilihan lain..bkn taknk amik maid..tp risikonyer pasti ada..


Tuesday, 16-Sep-2008 05:57 Email | Share | | Bookmark
bout my 2AZ

wah lamer lak ase tak b'apdet fp nih..b'sawang sket jer kan farah , sbnrnyer takde gamba t'baru..ibu kebizian ngan training lah..prepared scedule...and today lega dah settle..leh lah b'tenet layan fp hehehheh..then diumah baru blum ader sumbernyer..kene ler diofis shj..huhuhu


dah lamer tak citer psl abang kan...ermm Aiman skang semakin bnyk ckp kay
tak t'layan skang nak jawab..yg terase sgt biler aiman dah pandai b'tanyerkan:
(ms nih kat kg opah sbb adik kene cp, dan ketidakcukupan time nak outing..yelah maner ibu abah bz psl pindah umah..pastu adik kene cp lak...anak2 ibu kan baik..dgr cakap ibu kan...cayang ssgtt..
aiman : ibu, kite nih nak rayakan??
ibu : a aa..maner abang tahu yek...
aiman : tuh ibu abah pose..biler nak beli baju abang...?
ibu : nnt adik dah baik, kite kuar g beli kay..
aiman : (angguk laju) ok..




nak citer psl adik..antaranyer..

**gigi dah ader 6 batang..mulut tuh makin riuh..
**dulu kuar word ''nak,abah'' skang dh pandai main girl's thing..elmo, barney dah tak nk, if bear tuh tunjuk tepat tuh siap bunyi2..seme bear-2 adik panggil ''memuler ayek...lelamer skang dah jelas..''adik then ibu sebut '' aa'' adik pndai dah sambung kan ''dik'' then dah pandai sebut ''air'' jelas..
**dah pandai sikat rambut..sapu losyen...hi lah anak dara ibu nih...
**lasak yek..tgh bz nak b'diri nih..ish ngeri jer ase..kkdg tuh tepi2 sofa ish mulerlah ibu teriak...
**adik dah msk minggu ke2 kene cp, alhamdulillah semakin nampak baik..sbb kuarnyer pun sket jer..tuh lar org kate time baby cepat baik kan..
**dah pandai dah amin org..kalo ckp amin terus amik tgn ibu ker abah..cium tgn..tp kalo geram haruslah kene gigit skali yekk


Quote:
till smlm dah 16 Ramadhan kan..ermm sepanjang b'puasa diumah baru, alhamdulillah tahun nih..ibu berusaha utk masak b'buka diumah..tak lah g param tapau saner..even param blkg opis ibu nih aa.. sahur simple2 jer..kan yang..
ok lah pada kwn2 seme..selamat meneruskan ibadah puasa..



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net