=:Aiman Zafri & Arissa Zafreen:=

By: Ibu AZs

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 12-Feb-2008 08:12 Email | Share | | Bookmark
cuti CNY

adik
ibu n abang
 

cuti tis time...we ols balik kg nenek...
tak bnyk pun ibu snappo picca 2AZ nih..lagik pun kami tak kemana..nak2 cuaca pun terik sgt kan..better duduk umah jer..


picca nih lak, taken shari sblm cny...pas diner..kami jenjalan pi dataran masjid putrajaya skjp jer...sukenyer lah abang aiman dpt bebas...adik pun ok..tp kami singgah skjp jer..abang aiman siap b'cerita tuh ape yg die nampak...ibu ...masjid lahhh...amakan cam kat umah kite..lagik satu yg wat ibu abah gelak..abang aiman kate... cantiknyerr umah tuh...tambah lah wat ibu jeles pun ader sbb umah kami tak dpt kunci lagik...huhuhu..


our lil bb yg comel nih...geramnyerrrrr ibu tgk die..
ibu ase Arissa fussy skit pls bab mkn nih...


Wednesday, 6-Feb-2008 06:22 Email | Share | | Bookmark
::Abang & Adik::

model tecit..
skjp jer..pastu...tgklahhh
adik lak...
View all 4 photos...
piccas taken last saturday, tis time jalan2 at jusco balakong..pas antar opah kat klia...









at last dpt gak ibu besarkan ols piccas nih...epi viewing and happy holidays sume..


Friday, 1-Feb-2008 05:04 Email | Share | | Bookmark
2AZ's day - 1st Feb 2008

abang aiman
geramnyer....
adik..posing
View all 6 photos...
both AZ dah b'tambah bulan..Abang now already 33 months old and adik already 6 month skjp jer ase..our precious nih dah besar jer..nak2 abang Aiman..yg semakin hari semakin geram jer tgk die..semakin bnyk ckp..



last wednesday ibu mc, tak sihat jer ase bdn..conversation yg nak t'gelak pun ader...
ibu : abang, ibu ase sakit perut lahhh
abang : ooo...ibu jangan mkn ollat ek
ibu : iye ke...pas tuh nak buat ape abang?
abang : ibu minum susu ok...,sapu minyak yu yee....
(alahai anak ibu nih, serupe jer ape ibu ckp ngan die....hehehhehe)
pastu ujan lak ptg tuh...ibu tgk layan Liontin....siap ckp tuh...ibu tuh uruhhh lah(guruh) tutup tv ek..
iye lah..abang...pandai tuh..nak tknk kene lah ikut...kkdg kite lak lupekan..biler anak dah semakin peka...

Quote:
tingat lak..pengalaman melahirkan Arissa ari tuh...skjp jer dah 6 bulan tp sakitnyer pun still ase lagik...
mase tuh ibu buat kali ke2 early contraction ..ingatkan nak mintak ubat stop jer..tp rupe2nyer kene admit terus sbb biler gine check dah open 2.5cm..ase sakit makin kuat biler buat CTG..then dah open 3cm..sakit amatlah kuat ase..tp sampai ke esknyer still open 3cm..tgh ari tuh ibu sempat mkn cam biase even sakit ader..lapo kan..biler gine dtg check balik..cam heran jer...pastu gine scan..tup2x kaki arissa dah kat bwh lak...dah confirm.. terus gine cakap ok..around 2pm..emergency ceasarean..cant wait for normal birth its too risky...lemahnyer ase bdn ibu..ase nak balik jer...ibu terus nangis...then gine and abah bg ibu support..terus accept buat persediaan ke bilik OT..mcm2 ase ..dan mcm2 ibu piki..hw about aiman..if sumthing happen to ibu..sampai ke situ....alhamdulillah 2pm msk..Alhamdulillah 2.09pm..puteri kami lahir..tp ibu tak dpt tgk Arissa sbb Arissa lahir 35 weeks under premature condition even berat Arissa is 2.7kg..satu mlm Arissa duk bwh jagaan NICU utk bantuan pernafasan..alhamdulillah esknyer Arissa dah seperti biase..dan hari k3 baru lah ibu dpt b'jumpe Arissa yg comel nih...even gender pun ibu tahu ptg jer slps lahir tuh....dan today..Arissa already 6 month old..hw the time flies...skjp sgt asenyer...


:: antara perkembangan Arissa
= > ibu dah start bg Arissa mamam...tp still cair2 lagik..(suker tgk..dah pandai anak ibu mamam)
= > dah pandai b'nyanyi sendirik..kalo nak tido...aaa.aaaa...aaaa
= > if kami tgh b'sembang..cam phm jer...if kami benti ckp sambung balik nyanyi...if kami tgh sembang..
benti cam nak dgr
= > dah pandai cam nak tepuk tangan...tp tgn cam dah ready cume tak b'tepuk jer lagik...tp kene ader
lagu...(tepuk amai2)
= > dah pandai b'main sendirik...cam pegang toys main ngan toys..tether
= > berat dlm 7.1kg...dah turun sket jer ase..



dan abang Aiman dah mcm2 telatah die...merajuk tuh still ader tp yg geram tuh skit2 sure nangis..adik Arissa tgk jer kalo abang nangis...lagik satu suke sgt nak ngumpul brg2 spiderman...tp dok sebut paimen..pastu tahu ajer..ultraman 3..ish kalo boy tetap lah boy...stiap kali tuh ibu mesti pesan jgn wat camtu..tgk ajer...siap ckp ok..




Friday, 25-Jan-2008 04:45 Email | Share | | Bookmark
lil update on

 
 
lil Abang
2-3 ari nih, alhamdulillah...abang Aiman dah tak nangis pegi taska...ok jer...selalunyer after discussion with abah still gak nangis...tp tis time dah nampak sgt hero..sampai jer kat pintu terus msk..naik atas.. we really proud of u my lil son..mmmuahhsss
Aiman pun dah almost 6 month duduk di taska...tp biasenyer die sebut skool...bnyklah improvement compare ms duduk ngan bbsitter dulu..Alhamdulillah..



nak share sket:-
smlm mase time nak balik, kami sume dah gerak msk keter...
abang Aiman ckp..brg adik t'tinggal..menan adik
abah : taklah, kakak dah mskkan dalam beg adik
ibu : ye lah abang...takpe eskkan kite dtg lagik...
Aiman : taknk...
(tgk2 kat luar..kakak dtg bwk menan adik)
conclusionnyer...abang aiman mmg ingat ape ajer brg die dan adik...tak kisah lah brg aper...kkdg ibu pun lupe...hehehhe


lil princess
alhamdulillah, Arissa pun makin pandai main dgn abang...siap gelak besar kalo nampak abang,blum lagik diagah abang Aiman..dah pandai niarap..pusing pun dah lebih 360 nih...dah pandai nak m'ggapai barang...pegang...gusi pun cam dah gatal...dah nak m'gigit jer...ibu bg adik pegang teether...



alhamdulillah..ibu b'syukur ssgt dikurniakan 2 cahaya mata...buat pelengkap hidup kami sekeluarga ..


Tuesday, 15-Jan-2008 07:35 Email | Share | | Bookmark
My Precious

abang
adik
our
View all 5 photos...

Abang Aiman



Adik Arissa


smlm odw balik umah, abang aiman siap nyanyi2, mcm lirik buat sndrik pun ader...antara yg m'cuit ati kami nih...adik, baby yg omell...abang pun omel gak... hehhee..biler ibu tanyer sape ajar nih...cepat jwb akak lah




[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net